Veranderingen in de FM Global Property Loss Prevention Data Sheet 8-9, Storage of Class 1, 2, 3, 4 and Plastic Commodities.
February 2018
Veranderingen in de FM Global Property Loss Prevention Data Sheet 8-9, Storage of Class 1, 2, 3, 4 and Plastic Commodities.

In januari 2018 heeft FM Global heeft een verandering doorgevoerd in de datasheet 8-9, 'Opslag van Klasse 1, 2, 3, 4 en Plastic Grondstoffen.' Deze herziening bevestigt nu dat onze Reliable model N25 ESFR K25 kan worden toegepast voor de volgende vereisten:

 • Table 4: Cartoned Expanded Plastics Commodities @ 12.0m
 • Table 6: Uncartoned Expanded Plastic Commodities @ 12.0m
 • Table 9: Cartoned Expanded Plastic Commodities @ 12.0m
 • Table 11: Uncartoned Expanded Plastic Commodities @ 12.0m
Voor de volledige details en verdere verduidelijking, zie de nieuwste versie van FM 8-9.

SFPE 2018 Europe Conference
February 2018

SIRON Fire Protection was a proud sponsor of the SFPE 2018 Europe Conference in Rotterdam.

Waterleidingsprinkler wint Innovatieprijs Brandveiligheid 2015
April 2015


De Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 gaat naar de waterleidingsprinkler, ontwikkelt door BAM Techniek - Fire Protection, Siron, TU-Delft, Brandweer Nederland en VSH Fittings B.V.. De jury heeft de genomineerden beoordeeld op de aspecten innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid. "Dit product is uniek in zijn soort binnen de Nederlandse markt, is breed toepasbaar, betaalbaar en zorgt voor een verhoging van de veiligheid. Deze ontwikkeling is een grote stap voorwaarts," aldus de jury.

Twee weken eerder had de vakjury drie bedrijven genomineerd die tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 in Utrecht hun innovatie mochten pitchen. De winnaar is uiteindelijk via een publieksstemming gekozen. De waterleidingsprinkler biedt volgens het juryrapport een concrete oplossing voor een veelbesproken vraagstuk en geeft extra bescherming aan bijvoorbeeld ouderen die langer zelfstandig blijven wonen.

Werking waterleidingsprinkler
De waterleidingsprinkler wordt door de gehele woning in de leidingen aan of in het plafond geïnstalleerd en aangesloten op het waterleidingnetwerk. Hierdoor zijn dure pompen niet nodig. Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en verspreidt het water zich over de brandhaard, waardoor de vluchttijd verlengd wordt. Alleen de sprinklers bij de brand activeren, zodat waterschade zoveel mogelijk blijft beperkt. Alles bij elkaar geeft dit systeem dus verminderde kans op lichamelijk letsel en materiële schade, tegen lagere installatiekosten.

De vakjury van de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 bestond uit Dhr. Van Os van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, mevr. Peters van SBRCURnet, dhr. Sevenstern van Marsh Risk Consulting BV en dhr. Van Straalen van TNO.

De twee andere genomineerden waren NATER Gas & Vloeistofsystemen met de verhuisbare watermistunit en Hilti Nederland met de brandwerende manchet op rol.

Op de foto staan van links naar rechts; Wim Mossel -VSH, Michael Steffens – Bam Techniek, Jan Vreeburg – TU Delft en Antoon Buitenhuis – Siron.

Brandweer goes science: unieke testweek in Zutphen
Oktober 2014

Spannende tijden voor Brandweer Nederland en de Brandweeracademie: in de week van 20 tot en met 24 oktober vinden in de wijk De Mars in Zutphen praktijkexperimenten plaats, waarbij dagelijks twee jaren dertig arbeiderswoningen in brand worden gestoken. Voor Nederlandse begrippen zijn het unieke experimenten met een grote wetenschappelijke waarde voor de brandweer. Doel van de experimenten is om de veiligheid bij brand in Nederland te vergroten voor burgers en brandweermensen en het aantal doden te beperken.

Praktijkexperimenten
De experimenten maken deel uit van drie grote onderzoeken die de Brandweeracademie uitvoert voor en met de brandweer. Deze onderzoeken richten zich op het brandverloop, op rookmelders en op waterleidingsprinklers. ‘Hoewel het drie verschillende onderzoeken zijn met verschillende doelstellingen en onderzoeksvragen, is er een belangrijke overeenkomst: voor alle drie is het noodzakelijk om experimenten uit te voeren in een praktijksituatie zoals die wordt aangetroffen in Nederlandse woningen. Daarom richten wij ons op (sloop)woningen, die worden ingericht met meubilair’, zegt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.‘’

Uniek
‘Voor Nederlandse begrippen zijn het unieke experimenten met een grote wetenschappelijke waarde voor de brandweerkorpsen. Het is in Nederland niet eerder gelukt om zulke grootschalige experimenten op te zetten op het gebied van onder andere brandverloop. De brandweer goes science. Dat is best spannend, maar tegelijkertijd ongelooflijk belangrijk’, besluit Weewer enthousiast.

Samenwerking
Naast Brandweer Nederland en de Brandweeracademie zijn ook het Woonbedrijf Ieder-1, de afdeling Preventie van de gemeente Zutphen en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland nauw betrokken bij de experimenten. Tijdens de testweek publiceren wij dagelijks foto’s en filmpjes van de testen op onze website en social media.

Bron: IFN

Assembly 3 concrete units with compressed air foam
December 2013

photo

Virotec Fixture en Flexarm
15 November 2012

Geen mogelijkheid om gecertificeerd een flexslang aan een systeem-, klimaat-, of stuc-plafond te bevestigen? De VX-UH voor montage van de slang aan het beton, of een Flexarm ipv slang.

Beide een zeer stabiele en bovendien gecertificeerde oplossing.

Virotec Fixture en Flexarm

SIRON Fixture Flexarm
Virotec Flexarm

SIRON Virotec Flexarm
SIRON Fixture Flexarm Voor meer informatie klik hier...
1000L Bladder Tank klaar voor transport
27 Mei 2011

Wederom een mooie SIRON Bladder Tank die uitgeleverd wordt.
Goed en solide verpakt om transportschade te voorkomen.

Nieuw Website SIRON Fire Protection Equipment
2 Mei 2011

Per vandaag is de nieuwe website van SIRON Fire Protection Equipment operationeel. Een frisse nieuwe site voorzien van al ons laatste nieuws en de meest recente producten welke wij mochten verkopen voor onze opdrachtgevers. 

Regelmatig zullen wij op deze website artikelen plaatsen waarmee wij u op de hoogte houden van onze dienstverlening en de ontwikkelingen binnen onze onderneming.

Nieuw in ons assortiment het complete Progamma van Virotec
1 februari 2011

photoVanaf heden voeren wij het complete progamma van de Firma Virotec. Virotect is bekend van de Sprinkler Clamps (ook wel Virotecjes genoem) en van de verstelbare Dropnipple Maar daarnaas hebben zij zeer hoogwaardige flexibele slangen.

Voor meer informatie over Virotec klik hier.

LOPEND VUURTJE Maart
22 Maart 2010

Nieuwe ESFR K22 Specific Application
03 Februari 2010

photo

Nieuwe ESFR K22 Specific Application voor plafondhoogte tot 14.6 meter en een opslaghoogte tot 13,1 meter.

De HL22 Sprinkler heeft een K-factor van 22,4 (320 Metrisch) en is leverbaar in 100C (smeltlood).

Flow 632 L/min bij 3,8 bar.
Conform NFPA 13 Class I to IV

Commodities and cartoned unexpanded Group A or B plastics.
The storage can be palletized and solid piled, open frame single row or multiple row and portable rack storage for storage heights to 43ft. (13m) in buildings with ceilings to 48ft. (14.6m) high.

Voor meer informatie over Sprinkler Storage klik hier.
EXTRA Technical Workshop VSH Sprinkler Press te Hilversum
28 November 2009

photo

Afgelopen november was onze eerste Sprinkler-Press Technical Workshop. Gezien de grote belangstelling hebben we een extra workshop in moeten plannen. Samen met VSH nodigt Siron u uit om op donderdag 28 januari as. deze extra Technical Workshop bij te wonen bij VSH Flow Control in Hilversum. Tijdens deze workshop willen wij u kennis laten maken met de ‘ins’ en ‘outs’ van VSH en in het bijzonder het VSH Press Sprinkler System. Press van VSH is een hoogwaardig Nederlands fabricaat dat tevens als prefab-product leverbaar is. Deze ingrediënten staan garant voor snelheid, kwaliteit en veelzijdigheid!

Programma donderdag 28 januari 2009 - 15.00-20.00 uur:

 • Presentatie VSH Flow Control
 • Technical Workshop met betrekking tot VSH Press Sprinkler
 • Wanneer Press gebruiken en wat levert het op?
 • Rondleiding in de moderne VSH-fabriek
 • Afsluitend informeel diner (einde rond 20.00 uur)

Bij interesse graag hier aanmelden

Technical Workshop VSH Sprinkler Press te Hilversum
26 November 2009

photo

 In samenwerking met VSH nodigt Siron u uit om op donderdag 26 november een Technical Workshop bij te wonen bij VSH Flow Control in Hilversum. Tijdens deze workshop willen wij u kennis laten maken met de ‘ins’ en ‘outs’ van VSH en in het bijzonder het VSH Press Sprinkler System. Press van VSH is een hoogwaardig Nederlands fabricaat dat tevens als prefab-product leverbaar is. Deze ingrediënten staan garant voor snelheid, kwaliteit en veelzijdigheid!

Start 15.00 uur Presentatie VSH Flow Control

 • Technical Workshop met betrekking tot VSH Press Sprinkler
 • Wanneer Press gebruiken en wat levert het op?
 • Rondleiding in de moderne VSH-fabriek
 • Afsluitend informeel diner (einde rond 20.00 uur)

Bij interesse graag hier aanmelden

Introductie Hoge druk droge blusleidingen
1 November 2009

photo

SIRON heeft haar pakket aangevuld met de materialen voor de 1" Hogedruk Blusleidingen. Een droge blusleiding is een hulpmiddel om de brandweer in staat te stellen om water sneller op het vuur te krijgen. Sinds jaren worden droge blusleidingen toegepast in gebouwen waar grote verticale en/of horizontale afstanden overbrugd moeten worden. Deze droge blusleidingen zijn standaard uitgevoerd in 3” en worden gevoed door een lage druk systeem, een manier van blussen die veel tijd kost en waarbij relatief veel waterschade ontstaat. Het gebruik van de traditionele droge blusleiding is niet erg gebruiksvriendelijk. Behalve dat het watertransport over grotere afstanden geregeld is dient er ontzettend veel materiaal verplaatst te worden om water op het vuur te krijgen. Denk hierbij aan een aanvalskrat met een totaal gewicht van ongeveer 60 kg. Daarom heeft is de Hogedruk Blusleiding ontwikkeld.

Introducing new FM Approved Suppression Sprinklers from Reliable
1 Oktober 2009

photo

JL-17 ESFR Pendent, K-17 & JL-14 ESFR Pendent, K-14.

Shorter (71 mm) and more compact than other ESFR sprinklers. 

Allows piping to be installed further from the ceiling and obstructions. 

Voor meer informatie over Sprinkler Storage klik hier.

SIRON presenteert het VSH Sprinkler met VdS en FM
28 September 2009

photo

Tijdens het VBE SEMINAR "Brandveiligheid in de zorg op 30 september 2009" presenteert SIRON het VSH Sprinkler Press met VdS n FM-approval.

Nieuw FM approved K25 Extended Coverage is nu beschikbaar
11 Maart 2009

photo

Coverage up to 18m2!

Voor meer informatie over Sprinkler Storage klik hier.

Marktintroductie nieuwe RVS VdS trim op IFSA Congres
 1 Juli 2008

photo

Op de beurs tijdens het International Fire Sprinkler Congres op 24 en 25 juni in Kopenhagen heeft Siron de nieuwe VdS trim geïntroduceerd.

Deze nieuwe trim voor de Natte Reliable Alarmkleppen is vanaf 1 september 2008 leverbaar.